Натисніть, щоб прослухати текст! Powered By GSpeech
Аналітична довідка про стан розгляду звернень громадян
Контрастна версія
Звичайна версія

    Робота зі зверненнями громадян у Головному управлінні статистики у Харківській області (далі – ГУС у Харківській області) направлена на безумовне виконання вимог Закону України від 02 жовтня 1996 р. № 393/96 "Про звернення громадян" та з метою реалізації Указу Президента України від 07 лютого 2008 р. за № 109/2008 "Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування", що гарантують реалізацію права громадян на письмове звернення, особистий прийом та обов’язкове одержання обґрунтованої відповіді.

    Для підвищення ефективності роботи та оперативного реагування на звернення громадян працює пряма телефонна "Гаряча лінія" з питань, що відносяться до компетенції органів державної статистики, ведеться Журнал реєстрації звернень, які надійшли на телефонну "Гарячу лінію". За 2021 рік звернень не було.

    На засіданнях колегії ГУС у Харківській області 28 січня 2021 року та 03 серпня 2021 року було розглянуто інформації начальника управління адміністративно-господарського забезпечення про роботу зі зверненнями громадян, що надійшли до ГУС у Харківській області у ІІ півріччі 2020 року та у І півріччі 2021 року.

    Щопівроку керівництву ГУС у Харківській надається інформація щодо стану роботи зі зверненнями громадян.

    На вебсайті ведеться щоквартальне поновлення інформації щодо стану роботи зі зверненнями громадян.

    За 2021 рік до ГУС у Харківській області надійшло 56 звернень, що на 24,4 % більше, ніж за відповідний період минулого року. Безпосередньо від громадян поштою (електронною) надійшло 25 звернень, 17 громадян звернулося через уповноважену особу, на особистому прийомі побувало 13 громадян та 1 звернення надійшло від місцевих органів державної влади.

    За характером питань, що порушували громадяни, переважали питання діяльності органів державної статистики: надання довідок щодо підтвердження стажу роботи та розміру заробітної плати для перерахунку пенсій, з питань праці і заробітної плати, статистичної інформації та надання роз’яснень щодо отримання інформації з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, також розглядалися питання праці і зарплати; податкової та соціальної політики.

    За видами звернень заяви та клопотання склали 98,2 %, також зареєстрована одна (1,8 %) скарга. 50 звернень (89,3 %) вирішено позитивно, 5 звернень (8,9 %) надіслано за належністю, надано одне роз’яснення (1,8 %).

    Більшість громадян, що зверталися до ГУС у Харківській області – мешканці м. Харкова та області, по одному – з м. Києва, Полтавської області та Російської Федерації.

    35 громадян зазначили свій соціально-професійний статус. Із них 14 громадян указали, що вони безробітні, 10 – працюючих, 4 – пенсіонери, 2 громадянина – фізичні особи-підприємці, 2 – держслужбовці, по 1 громадянину – дитина війни, інвалід ІІ групи та студент.

    Усі звернення розглянуто оперативно, громадянам надано ґрунтовні відповіді в установлений Законом термін.

Добре
Закрити
Натисніть, щоб прослухати текст! Powered By GSpeech