Натисніть, щоб прослухати текст! Powered By GSpeech
Події та анонси
Контрастна версія
Звичайна версія

 


  IMG 666666

24 квітня 2019 року відбувся семінар з викладачами та студентами третього курсу Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна на тему "Статистика України. Цілі, задачі, процеси статистичного виробництва".

    Гості з зацікавленістю сприйняли інформацію щодо ролі статистики в сучасному суспільстві, цілей, завдань та функцій державної статистики, процесів та системи виробництва статистичної інформації. Для учасників семінару проведена ознайомча "екскурсія" по веб-сайту Головного управління статистики, що є основним джерелом поширення офіційних статистичних даних.

    Майбутні випускники та викладачі кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства зазначили, що вони користуються офіційними веб-сайтами Держстату та Головного управління статистики у Харківській області для отримання статистичної інформації щодо соціально-економічного розвитку України та регіонів, зокрема, Харківської області та прослухана доповідь стане їм в нагоді.

    Запрошені виявили бажання продовжувати співпрацю з Головним управлінням статистики, що вказує на довіру користувачів до офіційної статистичної інформації.

 


seminar110419

   Працівниками Головного управління статистики у Харківській області 11 квітня 2019 року було проведено тематичний урок для учнів десятих та одинадцятих класів  у Лозівській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. №3 та семінар для студентів та викладачів в Обласному комунальному закладі "Лозівський вищий коледж мистецтв" на тему: "Статистика в сучасному світі: від теорії до практичного застосування".
   Учасники заходів дізналися про історію та розвиток статистики в Україні, методи збору, обробки, аналізу та поширення статистичної інформації, ознайомились з основними соціально-економічними показниками Харківщини, показниками статистики населення, освіти та культури, зі статистичними виданнями, які готуються управлінням та з інформаційним наповненням офіційного веб-сайту Головного управління статистики у Харківській області.
    Слухачі зацікавлено поставилися до наданої інформації та активно брали участь в обговоренні питань заходів. Спільно з учнями та студентами було проведено та проаналізовано анкетне опитування на тему "Ваш улюблений вид мистецтва". У ході зустрічі було визначено очікування користувачів статистичної інформацій та міра задоволення їх інформаційних потреб.

 


Добре
Закрити
Натисніть, щоб прослухати текст! Powered By GSpeech