Тваринництво
Жива маса сільськогосподарських тварин, реалізованих на забій – сумарна жива маса сільськогосподарських тварин, які були реалізовані на забій (товарний забій) та/або забиті на м’ясо у своєму господарстві (внутрішньогосподарський забій), незалежно від того, де був проведений забій: безпосередньо на підприємстві чи на бойні, та приросту живої маси сільськогосподарських тварин на відгодівлі, нагулі та дорощуванні, який одержаний відгодівельними підприємствами та скотобазами переробних підприємств від куплених тварин.
Забійна маса сільськогосподарських тварин, реалізованих на забій – сумарна забійна маса (м’ясо, жир-сирець, харчові субпродукти) сільськогосподарських тварин, яка отримана як при реалізації на забій (товарний забій), так і при внутрішньогосподарському забої тварин на м’ясо, незалежно від того, де був проведений забій: безпосередньо на підприємстві чи на бойні, яку обчислено як добуток сумарної живої маси сільськогосподарських тварин, реалізованих на забій, і коефіцієнта переведення живої маси тварин у забійну масу.
Кількість одержаних яєць від птиці свійської – загальна кількість яєць, які отримані від усіх видів свійської птиці, уключаючи яйця, що були втрачені через бій, псування тощо, а також яйця, витрачені для виведення молодняку (інкубація) квочками або в інкубаторі.
Кількість сільськогосподарських тварин – показник, що характеризує кількість сільськогосподарських тварин певного виду, які утримуються на звітну дату, незалежно від мети вирощування та розведення (для отримання продукції, відтворення тощо).
Обсяг виробництва (валовий настриг) вовни – загальний обсяг фактично настриженої з живих овець і кіз вовни в натуральній масі, тобто у фізичній масі після стрижки (немита або мита в руні), включаючи вовну, яка була використана на внутрішньогосподарські потреби.
Обсяг виробництва (валовий надій) молока – сумарні валові надої молока, отримані від маток сільськогосподарських тварин (корів усіх порід, буйволиць, овець і кіз, кобил, інших маток сільськогосподарських тварин).