Натисніть, щоб прослухати текст! Powered By GSpeech
Результат анкетного опитування
Контрастна версія
Звичайна версія

Повідомлення для респондентів про результати їх анкетного опитування  з питань складання звітності та визначення шляхів покращення організаційної роботи щодо проведення державного статистичного спостереження зі статистики сільського господарства та виявлення нереалізованих можливостей зміцнення партнерських стосунків з респондентами

 

  1. Стислий опис результатів проведення анкетного опитування.

    Анкетне опитування проводилось у період з 01 березня по 31 березня 2021 року.

    Тема опитування: проведення державного статистичного спостереження за формою № 9-сг (річна) "Звіт про використання добрив і пестицидів".

    Мета опитування: вивчення думки респондентів з питань складання звітності та визначення шляхів покращення організаційної роботи щодо проведення державного статистичного спостереження та виявлення нереалізованих можливостей зміцнення партнерських стосунків з респондентами.

    Анкета вміщувала запитання про способи отримання респондентами інформації щодо участі у ДСС, способи подання звітності до органів державної статистики, а також щодо складання форми №. 9-сг (річна).

    В анкетному опитуванні взяло участь 90 респондентів Харківської області, які за середньою чисельністю працівників розподілились таким чином:

− 0 % − більше 250 осіб;

− 32 % − від 51 до 250 осіб;

− 56 % − від 11 до 50 осіб;

− 12 % − від 0 до 10 осіб.

 

  1. Основні висновки за результатами анкетного опитування.

    За результатами анкетного опитування визначено наступне:

    50% респондентів отримують інформацію про участь у ДСС з повідомлень ГУС у Харківській області, 29% − з веб-сайту Держстату та ГУС, 23 % − з відповідей на запити до ГУС, щодо переліку форм державних статистичних спостережень, за якими має звітувати підприємство, 6% − з повідомлення по телефону.

    78% респондентів зазначили, що у них не виникли проблеми при складанні звіту, 22% − мали проблеми із заповненням звіту у зв’язку з тим, що не всі види добрив і пестицидів були зазначені в переліку.

    Водночас, 74% респондентів відмітили, що їх задовольняє повнота та доступність інструктивних матеріалів по складанню форми.

    60% опитаних респондентів зазначили що найзручніший спосіб отримання практичної допомоги, це роз’яснення щодо заповнення форми ДСС, 36% – індивідуальні консультації у телефонному режимі, режимі он-лайн, 23% − шляхом інструктивних листів надісланих на адресу підприємства і лише 5% висловили готовність отримувати консультативну підтримку безпосередньо на підприємстві.

    Щодо витрат часу на заповнення форми, слід зазначити що основна частина опитаних (95%) на заповнення форми 9-сг (річна) витратили понад 1 годину.

    93% опитаних зазначили, що найзручніше надавати звітність до органів державної статистики через систему електронної звітності. Інші респонденти зазначили, що основними причинами неможливості електронного звітування є зручність подання ними статистичної звітності у паперовому вигляді та неякісний Інтернет-зв'язок або його відсутність.

    Кількість опитаних, що надають перевагу поданню звітності до "Єдиного вікна" або поштою склала 6% та 1% відповідно.

   85% опитаних зазначили, що інформація, яка розміщена на веб-сайті Головного управління статистики у Харківській області є корисною для респондентів.

    89% респондентів оцінили роботу ГУС на "відмінно" або "добре".

    Респондентами були надані наступні пропозиції  щодо покращення організаційної роботи ГУС у співпраці з респондентами:

    -додаткові роз’яснення для новозалучених до звітування респондентів;

    -зменшення звітного навантаження на респондентів, шляхом об’єднання кількох статистичних форм.

  1. Аналіз результатів анкетного опитування.

    Пропозиції щодо додаткових роз’ясненнь для новозалучених будуть враховані у подальшій роботі з респондентами.

    Крім того, відповідно до Програми розвитку державної статистики до 2023 року, одним із напрямків розвитку державної статистики є зменшення звітного навантаження на респондентів. На виконання завдань, передбачених Програмою, Держстат щорічно здійснює моніторинг участі респондентів у державних статистичних спостереженнях та визначення звітного навантаження. Метою здійснення моніторингу участі респондентів є відстеження змін і аналіз кількості респондентів державних статистичних спостережень, проектного та фактичного обсягів форм державних статистичних спостережень, а також інформації про причини неподання форм.

Щиро дякуємо всім респондентам, які взяли участь у анкетному опитуванні

та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю.

 

Добре
Закрити
Натисніть, щоб прослухати текст! Powered By GSpeech