Натисніть, щоб прослухати текст! Powered By GSpeech
Події та анонси
Контрастна версія
Звичайна версія

 


img 20170526 101125

Засідання "круглого столу"
 
26 травня 2017 було проведено засідання "круглого столу" на тему "Статистична оцінка соціально-економічного розвитку України. Основні показники соціально-економічного розвитку Харківщини та місце регіону за результатами моніторингу стану соціально-економічного розвитку областей України за 2016 рік", в якому брали учать студенти та аспіранти Хмельницького університету управління та права (ХУУП), ректорат ХУУП, викладачі та науковці ХУУП.
До уваги присутніх були представлені доповіді та повідомлення щодо статистичної оцінки соціально-економічного розвитку України та її регіонів, зокрема, статистична оцінка соціально-економічного розвитку Харківської області за результатами моніторингу стану соціально-економічного розвитку областей України за 2016 рік. Також розглядалися перспективи соціально-економічного розвитку регіонів України у контексті статистичних досліджень.
Окрім того, приділялася значна увага використанню індексного методу у статистичних дослідженнях для оцінки соціально-економічного розвитку, зокрема, зміни споживчих цін на товари та послуги (індексу інфляції). Слухачі зацікавилися процесами статистичного виробництва статистичної інформації у територіальних органах державної статистики, охоче ставили запитання та ділилися своїм досвідом. Учасники круглого столу обговорювали питання впровадження в національну економіку науково обґрунтованих методів статистичних досліджень, приймали учать у дискусії.
Таким чином, у соціально-економічному розвитку країни важлива роль належить статистиці, оскільки статистика – це наука, яка вивчає кількісну сторону масових суспільно-економічних явищ і процесів в нерозривному зв’язку з їх якісною характеристикою.
 
 

IMG 506   IMG 216IMG 510IMG 842
  До святкування Всесвітнього дня вишиванки долучилися керівництво та колектив Головного управління статистики, прийшовши на роботу в традиційному українському вбранні.
     Вишиванка вважається оберегом від усього лихого. Вона є символом краси, міцного здоров’я, щасливої долі, родинної пам’яті, вірності та любові у сім’ї. 

 

 

 


Засідання "круглого столу" з користувачами статистичної інформації

 

   IMG 7681 IMG 76874 травня 2017 року управлінням поширення інформації та комунікацій проведено засідання "круглого столу" зі студентами Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка на тему: "Статистика України: цілі, задачі, процеси статистичного виробництва".
    Метою даного заходу було ознайомлення студентів з діяльністю Головного управління статистики, з основними процесами статистичного виробництва та методологією поширення статистичної інформації.
    Засідання відкрила заступник начальника Головного управління статистики у Харківській області Тур М.О. зі вступним словом про роль статистики в сучасному суспільстві, цілі та основні завдання державної статистики.
    В обговоренні питань порядку денного прийняли участь керівники та фахівці управління поширення інформації та комунікацій, а також викладачі університету.
    У ході "круглого столу" студенти дізналися про історію та розвиток статистики в Україні, методи збору, обробки та узагальнення статистичної інформації зі статистики сільського господарства.
    У заключній частині засідання слухачі ознайомилися зі статистичними виданнями, які готуються у Головному управлінні статистики та переконалися в тому, що статистика безперечно потрібна та важлива складова у розвитку економіки будь-якої країни.
 
 

Добре
Закрити
Натисніть, щоб прослухати текст! Powered By GSpeech