Натисніть, щоб прослухати текст! Powered By GSpeech
Прес-випуски за 2016 р.
Контрастна версія
Звичайна версія

29.11.2016

Діяльність підприємств сфери послуг ХО за ІІІ квартал 2016 року

Детальніше

Сховати

     У III кварталі 2016 року обсяг послуг, реалізованих споживачам підприємствами сфери послуг, становив 6082,3 млн.грн, із яких населенню реалізовано 35,8%
(або 2176,1 млн.грн).
    У загальному обсязі реалізованих послуг найбільша частка припадає на долю таких видів економічної діяльності: інформація та телекомунікації – 31,4%, транспорт, складське господарство, поштова та кур’єрська діяльність – 19,8%, освіта – 11,6%, професійна, наукова та технічна діяльність – 11,2%, операції з нерухомим майном – 10,2%.
     Найбільшим попитом серед населення користувалися послуги у сферах освіти – 30,9% (вища освіта – 94,4%) й інформації та телекомунікацій – 26,3%.
 
Глухова 706 26 98


29.11.2016

Використання енергетичних матеріалів і продуктів перероблення нафти за жовтень 2016

Детальніше

Сховати

     Підприємствами та організаціями області у жовтні поточного року використано1  газу природного 228,8 млн.куб.м, вугілля кам’яного – 112,7 тис.т, газойлів (палива дизельного) –27,8 тис.т1, бензину моторного – 3,9 тис.т1 та мазути топкові важкі – 0,3 тис.т.
     У порівнянні з жовтнем 2015р. збільшились обсяги споживання мазутів топкових важких на 43,1%, газойлів (палива дизельного)на 30,4%, вугілля кам’яного – на 28,7%, газу природного – на 5,4% та бензину моторного – на 4,2%.
     Крім того, продано населенню через АЗС бензину моторного 6,8 тис.т та газойлів (палива дизельного) – 5,4 тис.т.
 
Примітка.За даними вибіркового обстеження.
1 Без урахування обсягів роздрібного продажу населенню через мережу АЗС.
 
 
Глухова 706 26 98

 

28.11.2016

До дня працівників статистики

Детальніше

Сховати

 

     Щорічно 5 грудня відзначається День працівників статистики – професійне свято, що є свідченням важливої ролі статистики у житті нашого суспільства та визнання заслуг тих, хто працює в цій галузі. Дата святкування цього професійного свята не випадкова, саме в цей день у 2001 році розпочався перший Всеукраїнський перепис населення – найбільше статистичне спостереження у нашій незалежній державі.
     Роль статистики в житті суспільства настільки значна, що люди, не усвідомлюючи, постійно використовують статистичні дані у повсякденному житті. Статистичні дані ми щоденно чуємо по радіо і телебаченню, взнаємо з газет.
     Статистика розмовляє мовою цифр, висвітлює процеси, які відбувалися і здійснюються в певний проміжок часу, вона пронизує всі аспекти сучасного життя, служить основою для багатьох урядових рішень в сфері підприємницької та громадської діяльності. Статистичні дані є підґрунтям планування, пов'язаного зі школами, лікарнями, дорогами і багатьом іншим.
     Статистика пройшла багатовікову історію розвитку, яка своїми коріннями сягає в глибоку давнину. За останній час вітчизняна статистика впевнено освоїла європейські стандарти, завоювала довіру в суспільстві та успішно вирішує складні завдання інформаційного забезпечення державного управління та національної економіки.
     В Україні статистика - це важлива галузь, в якій задіяно багато  висококваліфікованих спеціалістів. Саме вони, дотримуючись основних цінностей служіння, сумлінності та професіоналізму, збирають, опрацьовують, зберігають, аналізують статистичну інформацію, створюють усебічну й об'єктивну інформаційну базу, яка забезпечує моніторинг багатьох галузей економіки, зокрема промисловості, сільського господарства, будівництва, торгівлі, ринку праці, соціального забезпечення, освіти, охорони здоров'я та інших.
     Складовою частиною єдиної системи статистики України є Головне управління статистики у Харківській області, яке бере участь у реалізації державної політики у сфері статистики в регіоні.
     Вищим навчальним закладом, який належить до системи державної статистики України і готує фахівців зі статистики є Національна академія статистики, обліку та аудиту (НАСОА) у м. Києві.
     У Харкові профільних спеціалістів готують на кафедрі статистики обліку та аудиту економічного факультету  Харківського Національного університету імені В.Н. Каразіна та на кафедрі статистики та економічного прогнозування факультету економічної інформатики Харківського національного економічного університету  імені Семена Кузнеця. Багато випускників цих вишів працюють у Головному управління статистики, застосовуючи свої знання на практиці.
     Головними пріоритетами  діяльності органів статистики було і залишається повне та своєчасне забезпечення потреб усіх користувачів, включаючи органи державної влади, у достовірній та об’єктивній статистичній інформації. За 9 місяців 2016 року Головним управлінням статистики у Харківській області опрацьовано майже 450 тис. первинних звітів від респондентів, підготовлено та оприлюднено більше 1000 інформаційно-аналітичних матеріалів (експрес-випусків, збірників, бюлетенів, доповідей), надано близько 1000 відповідей на запити користувачів. Для засобів масової інформації підготовлено 463 прес-випуски з актуальних питань та щомісячні повідомлення про соціально-економічне становище області, м. Харкова та районів області. Для забезпечення рівного доступу до статистичної інформації та оприлюднення основних положень статистичної методології інформація розміщується і постійно оновлюється на офіційному веб-сайті Головного управління статистики.
     Потенціал нашого регіону  можна охарактеризувати за допомогою цифр. Так, чисельність наявного населення в Харківській області, за оцінкою, на 1 жовтня 2016 р. становила 2706316 осіб. За 9 місяців 2016 року народилось 17918 дітей. Середньомісячна номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій області, нарахована за січень–серпень 2016 р. становила 4291 грн, що на 23,4% більше відповідного періоду 2015 р. Сума заборгованості із виплати заробітної плати станом на 1 вересня 2016 р. дорівнювала 192,2 млн.грн і упродовж серпня зменшилась на 7,2%. Оборот роздрібної торгівлі за січень–вересень 2016 р. становив 69729,8 млн.грн. У виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів випуск продукції порівняно з січнем–вереснем минулого року збільшився на 1,1%. У січні–вересні 2016 р. порівняно з січнем–вереснем 2015 р. збільшилось будівництво будівель на 39,5%.
 
                                                                                                                                                                               ***
     Всім, хто пов’язав своє життя зі статистикою, у день Вашого професійного свята, прийміть слова вдячності за Вашу щоденну кропітку працю, адже без неї важко собі уявити успішну реалізацію економічних та соціальних перетворень в Україні. Бажаємо Вам здоров’я і благополуччя,добробуту, миру, творчого натхнення і подальших трудових досягнень!
     Нехай життя буде сповнене наснаги та здійснюються найзаповітніші мрії!
 
 
Глухова 706 26 98


28.11.2016

Капітальні інвестиції в Харківській області у січні–вересні 2016 року

Детальніше

Сховати

     У січні–вересні 2016 р. підприємствами та організаціями області за рахунок усіх джерел фінансування освоєно 10790,9 млн.грн капітальних інвестицій, обсяг яких проти відповідного періоду попереднього року збільшився на 55,6%.
     Головним джерелом фінансування капітальних інвестицій залишаються власні кошти підприємств та організацій, за рахунок яких освоєно 71,7% загального обсягу. За рахунок державного та місцевих бюджетів освоєно 12,4% капітальних інвестицій.
     Обсяг капітальних інвестицій у розрахунку на одну особу склав 3982,9 грн.
     У розвиток промислових підприємств спрямована найбільша частка всіх капітальних інвестицій області (24,2%).
     Питома вага підприємств сільського, лісового та рибного господарства складала 18,7% в загальному обсязі капітальних інвестицій області.
     Разом з тим, досить вагомими для області були капітальні інвестиції, освоєні підприємствами, що здійснюють операції з нерухомим майном – 16,5%, а також будівельними організаціями та фізичними особами-забудовниками – 14,2%.
     Майже всі інвестиції (98,2% загального обсягу) були спрямовані у матеріальні активи.
     Із загального обсягу капітальних інвестицій по області найбільш вагомі обсяги освоєні у м. Харкові – 7275,7 млн.грн (67,4% до загального обсягу) та Харківському районі – 627,2 млн.грн (5,8%).

 

Глухова 706 26 98


24.11.2016

Про роботу промисловості Харківської області у січні–жовтні 2016 року

Детальніше

Сховати

     У січні–жовтні 2016 р. порівняно із січнем–жовтнем 2015 р. індекс промислового виробництва області становив 106,9%.
     Впродовж зазначеного періоду спостерігалося зростання обсягу випуску продукції з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря на 10,4%, у переробній промисловості – на 7,6%, у добувній промисловості і розробленні    кар’єрів – на 0,7%.
     У переробній промисловості зростання виробництва відбулось за рахунок: виробництва коксу та продуктів нафтоперероблення – на 17,8%; металургійного виробництва, виробництва готових металевих виробів, крім машин і устатковання – на 15,4%; машинобудування, крім ремонту і монтажу машин і устатковання – на 12%; виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної     продукції – на 6,9%; виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльностіна 3,8%; виробництва основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів – на 2,6%; виробництва харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів – на 0,8% та текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів – на 0,8%. Водночас спостерігалося скорочення темпів випуску продукції з виробництва хімічних речовин і хімічної продукції на 27,6% (індекс промислової продукції становив 72,4%).
 
 
 
Глухова 706 26 98


24.11.2016

Підсумки роботи вантажного транспорту Харківської області у січні–жовтні 2016 року

Детальніше

Сховати

    У січні–жовтні 2016 р. вантажооборот підприємств транспорту склав 19811,4 млн.ткм, що становило 100,7% від обсягів січня–жовтня 2015 р. Перевезено (відправлено) 33,9 млн.т вантажів, що на 4,1% більше обсягів січня–жовтня минулого року.
    За даними Регіональної філії "Південна залізниця" ПАТ "Українська залізниця" відправлено 23,4 млн.т вантажів, що на 0,4% більше обсягів січня–жовтня 2015 р. Спостерігалося зростання перевезень: коксу – на 61,5%, чорних металів – на 34,6%, будівельних матеріалів – на 12,3%, кам’яного вугілля – на 8%, зерна і продуктів перемолу – на 4,8%. Разом з тим, скоротилося перевезення: брухту чорних металів – на 21,2%, нафти і нафтопродуктів – на 15,9%, лісових вантажів – на 13,4%, цементу – на 12,3%, хімічних і мінеральних добрив – на 5,8%, інших вантажів – 5,3%, руди залізної і марганцевої – на 2%.
    Автомобільним транспортом (з урахуванням перевезень фізичними особами-підприємцями) виконано вантажної роботи в обсязі 2527,4 млн.ткм, перевезено  10,5 млн.т вантажів, що на 52,7% та 13,2% відповідно більше обсягів   січня–жовтня 2015 р.

 

Глухова 706 26 98


24.11.2016

Підсумки роботи пасажирського транспорту Харківської області у січні–жовтні 2016 року

Детальніше

Сховати

    У січні–жовтні 2016 р. усіма видами транспорту виконано пасажирооборот в обсязі 7688,6 млн.пас.км, що на 1,9% більше обсягів відповідного періоду минулого року. Послугами пасажирського транспорту скористалося 520,5 млн. пасажирів, що становило 96,8% від обсягів січня–жовтня минулого року.
    За даними Регіональної філії "Південна залізниця" ПАТ "Українська залізниця" у січні–жовтні 2016 р. відправлено 54,3 млн. пасажирів, виконано 3927,9 млн.пас.км пасажирської роботи. Порівняно з січнем–жовтнем минулого року ці обсяги збільшилися відповідно на 1,1% та 6,2%.
    Послугами автомобільного транспорту (з урахуванням перевезень фізичними особами-підприємцями) скористалося 92,9 млн. пасажирів, виконано  1157,1 млн.пас.км пасажирської роботи, що становило відповідно 89,6% та 96,2%від рівня січня–жовтня минулого року. На долю перевізників-юридичних осіб припало 86% перевезень, або 79,9 млн. пасажирів.
    З аеропорту м. Харкова транспортною авіацією відправлено 250,8 тис. пасажирів, у т.ч. у міжнародному сполученні – 186,6 тис., що на 60,2% та 71,5% відповідно більше від обсягів січня–жовтня минулого року.
    Харківським метрополітеном перевезено 167,8 млн. пасажирів, з них   безплатних – 20,3 млн., що становило 98% та 61,3% відповідно від обсягів перевезень січня–жовтня 2015 р.
    Трамваями та тролейбусами перевезено 205,4 млн. пасажирів, або 98,3% від обсягів січня–жовтня 2015 р. Питома вага пільгового контингенту склала 62,8%.

 

Глухова 706 26 98


23.11.2016

Охоплення навчанням дітей шкільного віку станом на 01 вересня 2016 року у Харківській області

Детальніше

Сховати

     Станом на 1 вересня 2016 р. усіма формами освіти було охоплено 98,7% дітей Харківської області віком від 6 до 18 років (у 2015 р. – 98,8%). З них 90,8% навчається у загальноосвітніх навчальних закладах, 3,2% – у професійно-технічних, 4,7% – у вищих. Серед районів найбільший відсоток охоплення навчанням дітей у Коломацькому районі (100,0%), а найменший – у Краснокутському районі (97,1%).
     Серед дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку, освітою охоплено 64,7% (у 2015 р. – 66,9%).
     Із загальної кількості дітей шкільного віку з різних причин не навчалося 2634 особи (1,3%).
 
 
Глухова 706 26 98


23.11.2016

Надання населенню Харківської області субсидій на відшкодування оплати житлово-комунальних послуг у жовтні 2016 року

Детальніше

Сховати

     У січні–жовтні 2016 р. за субсидіями для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг звернулось 400,8 тис. домогосподарств, що на 31,1% більше, ніж у січні–жовтні 2015 р. Питома вага звернень домогосподарств, які проживають у міських поселеннях склала 81,1%.
     Із початку року призначено субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг 389,9 тис. домогосподарств(97,3% із числа тих, які звернулися), з них у міських поселеннях – 321,3 тис. домогосподарств, у сільській місцевості – 68,6 тис. домогосподарств. Порівняно з відповідним періодом 2015 р. кількість домогосподарств, яким призначено субсидії, збільшилась на 39,6%.
     У жовтні 2016 р. 348,5 тис. домогосподарств (31,2% від загальної кількості домогосподарств області) отримали державну допомогу для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг у вигляді субсидій, що на 55,8% більше, ніж у жовтні 2015 р.
     За кількісним складом щодо отриманих субсидій переважали домогосподарства з однієї особи, їх частка склала 42,4% домогосподарств, які отримували субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг у жовтні 2016 р.
     Загальна сума субсидій, призначених домогосподарствам для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг у січні–жовтні 2016 р., становила 164,2 млн.грн (на 114,1 млн.грн більше відповідного показника у 2015 р.), з неї у міських поселеннях – 128,3 млн.грн, у сільській місцевості – 35,9 млн.грн.
     Середній розмір призначеної субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на одне домогосподарство у жовтні 2016 р. по області збільшився у порівнянні з відповідним періодом минулого року в 2,8 раза і становив 499,4 грн. Найбільший розмір спостерігався у Зачепилівському районі області (1226,4 грн), а найменший – у Дворічанському районі (38,1 грн).
 
Глухова 706 26 98


23.11.2016

Надання населенню Харківської області субсидій готівкою на відшкодування витрат для придбання скрапленого газу, твердого і рідкого пічного побутового палива у жовтні 2016 року

Детальніше

Сховати

     У січні–жовтні 2016 р. 16,4 тис. домогосподарств області (76,1% із числа тих, які звернулися) було призначено субсидії готівкою на відшкодування витрат для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, з них у міських поселеннях – 4,0 тис. домогосподарств, у сільській місцевості – 12,4 тис. домогосподарств.
     Серед домогосподарств, яким призначено субсидії на відшкодування витрат для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, 62,8% – домогосподарства з однієї особи, решта – з двох та більше осіб.
     Загальна сума субсидій готівкою, призначених домогосподарствам на відшкодування витрат для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива у січні–жовтні 2016 р. становила 28,5 млн.грн, з неї
у міських поселеннях – 7,6 млн.грн, у сільській місцевості – 20,9 млн.грн.
     Середній розмір призначеної субсидії готівкою на відшкодування витрат для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива на одне домогосподарство у жовтні 2016 р. по області склав 1708,6 грн.
     У січні–жовтні 2016 р. загальна сума субсидій готівкою, отриманих домогосподарствами на відшкодування витрат для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, становила 18,2 млн.грн,
за відповідний період 2015 р. – 9,6 млн.грн.
 
Глухова 706 26 98


23.11.2016

Оборот роздрібної торгівлі за січень–жовтень 2016 р.

Детальніше

Сховати

      Оборот роздрібної торгівліза січень–жовтень 2016 р. становив 78,9 млрд.грн.
     Оборот роздрібної торгівлі (до якого включено роздрібний товарооборот підприємств торгової мережі, розрахункові дані щодо обсягів продажу товарів на ринках і фізичними особами-підприємцями) за січень–жовтень 2016 р. становив 78936,8 млн.грн. і збільшився у порівнянних цінах проти відповідного періоду м.р. на 4,9%. У його структурі на організовані і неформальні ринки припадало 37,2%.
     Середньомісячний оборот роздрібної торгівлі на одну особу за січень–жовтень п.р. складав 2903,6 грн. (за відповідний період м.р. – 2494,8 грн.).
     Обсяг роздрібного товарообороту підприємств-юридичних осіб за січень–жовтень 2016 р. складав 34481,5 млн.грн. і проти відповідного періоду 2015 р. фізичний обсяг його збільшився на 6%.
     У січні–жовтні п.р. (у середньому за місяць) одному мешканцю підприємствами області реалізовано товарів на 1268,4 грн проти 1078,0 грн у січні–жовтні 2015 р.

Глухова 706 26 98


23.11.2016

Виконання будівельних робіт у Харківській області у січні–жовтні 2016 року

Детальніше

Сховати

     У січні–жовтні 2016 р. підприємствами області виконано будівельних робіт на суму 5133,6 млн.грн, що складало 10,0% від загального обсягу виконаних будівельних робіт підприємствами України. Індекс будівельної продукції порівняно з відповідним періодом попереднього року становив 128,5% (у січні–жовтні 2015 р. проти січня–жовтня 2014 р. – 97,8%).
     Впродовж звітного періоду п.р. проти відповідного періоду попереднього року збільшилося будівництво будівель на 40,6%, у т.ч. житлових – на 64,9%, нежитлових – на 12,5%; інженерних споруд – на 23,0%.
     За характером будівництва частка робіт з нового будівництва, реконструкції та технічного переоснащення у січні–жовтні 2016 р. становила 86,3% від загального обсягу робіт, решта – з капітального та поточного ремонтів (6,1% та 7,6% відповідно).
     Підприємствами м. Харкова виконано 53,2% загальнообласного обсягу робіт. Окрім м. Харкова, будівельні роботи виконувались у 5 містах обласного значення та 12 районах області.

 Глухова 706 26 98


21.11.2016

Демографічна ситуація у м. Харкові у січні–вересні 2016 року

Детальніше

Сховати

     На 1 жовтня 2016 року у м. Харкові, за оцінкою, проживало 1442204 особи. Упродовж січня–вересня 2016 року чисельність населення міста зменшилась на 7528 осіб, що в розрахунку на 1000 наявного населення складало 6,9 особи.
     Зменшення чисельності населення міста відбулось за рахунок природного (5344 особи, або 4,9 особи на 1000 наявного населення) та міграційного (2184 особи, або 2,0 особи на 1000 наявного населення) скорочень.
     Порівняно з січнем–вереснем 2015 року, обсяг природного скорочення збільшився на 235 осіб, або з 4,7 до 4,9 особи на 1000 наявного населення.
     У січні–вересні 2016 року в м. Харкові народилось 9083 немовляти, що на 366 немовлят або на 3,9% менше, ніж у січні–вересні 2015 року. Коефіцієнт народжуваності складав 8,4 народжених на 1000 наявного населення проти 8,7 у січні–вересні 2015 року.
     Інтенсивність народжень коливалась від 7,3 народжених на 1000 наявного населення у Київському районі до 9,6 – у Ленінському районі.
     У січні–вересні 2016 року в м. Харкові було зареєстровано 14427 померлих, що на 131 особу або на 0,9% менше, ніж у січні–вересні 2015 року. Коефіцієнт смертності складав 13,3 померлих на 1000 наявного населення проти 13,4 у січні–вересні 2015 року.
     Рівень смертності коливався від 10,6 померлих на 1000 наявного населення у Дзержинському районі до 16,2 – у Ленінському районі.

 Глухова 706 26 98


18.11.2016

Прийняття в експлуатацію житла в Харківській області у січні–вересні 2016 року

Детальніше

Сховати

     У січні–вересні 2016 р. в області прийнято в експлуатацію 411 житлових будинків загальною площею 250,9 тис.м2, що на 43,9% більше, ніж у відповідний період попереднього року.
     Найбільше житлових будинків збудовано у м. Харкові, на території якого прийнято в експлуатацію 186,3 тис.м2 загальної площі житла, що становило 74,2% від загальнообласного обсягу. Окрім того, на території Харківського району області було прийнято 31,5 тис.м2, або 12,5%, Дергачівського району – 11,1 тис.м2, або 4,4%.
     За звітний період обсяги прийнятого в експлуатацію житла зросли у 3 містах обласного значення, найбільше – у м. Куп’янську (у 4 рази), та у 12 районах області, серед яких найбільш суттєво – у Краснокутському районі (майже у 3 рази).
     У сільській місцевості Харківщини прийнято в експлуатацію лише 10,5% загального обсягу житла.
     Порівняно з відповідним періодом попереднього року обсяги прийнятого в експлуатацію житла у міських поселеннях зросли на 46,5%, у сільській місцевості – на 25,3%.
     Питома вага житла, прийнятого в експлуатацію індивідуальними забудовниками, склала 35,8%. Проти відповідного періоду попереднього року обсяги індивідуального житлового будівництва в області збільшились на 9,2%.
     За рахунок коштів державного бюджету збудовано 2,2 тис.м2 житла (гуртожитків).
     У січні–вересні 2016 р. прийнято в експлуатацію 4114 квартир. Середній розмір квартири, збудованої у сільській місцевості, становив 103,3 м2 і перевищував на 45,9 м2 розмір квартири, збудованої у міських поселеннях.
     Переважну частку (63,4%) загального обсягу житла прийнято в експлуатацію у будинках з двома та більше квартирами, 35,4% – в одноквартирних будинках, у гуртожитках – 1,2%.
     Крім того, прийнято в експлуатацію 66 дачних та садових будинків загальною площею 9,9 тис.м2, щона 9,3% менше, ніж у січні–вересні 2015 р.

 Глухова 706 26 98


17.11.2016

Надання телекомунікаційних, поштових та кур’єрських послуг в Харківській області за 9 місяців 2016 року

Детальніше

Сховати

     За 9 місяців 2016 р. підприємствами Харківської області споживачам надано телекомунікаційних, поштових та кур’єрських послуг на 2380,2 млн.грн, у тому числі населенню – на 1599,0 млн.грн, що відповідно менше на 5,5% та на 2,5%, ніж за9 місяців 2015 р.
     Дохід від надання міжнародних послуг становив 118,6 млн.грн, з них населенню 67,7 млн.грн.
     За 9 місяців 2016 р. підприємствами зв’язку було реалізовано послуг рухомого (мобільного) зв’язку 67,8% (з них населенню – 72,8%), фіксованого телефонного  зв’язку – 11,2% (з них населенню – 67,8%). Разом з тим, значним попитом користувалися Iнтернет-послуги – 9,4% (з них населенню – 66,9%), поштова та кур’єрська діяльність – 7,9% (з них населенню – 39,7%), трансляція, ретрансляція теле- та радiо-програм, технічне обслуговування й експлуатація обладнання в мережах мовлення, радіозв'язок – 2,0% (з них населенню – 22,7%).
     Кількість абонентів рухомого (мобільного) зв’язку на 1 жовтня 2016 р. налічувала 4239,7 тис.од, у тому числі у населення – 3952,0 тис.од.; кабельного телебачення – 32,6 тис.од, майже всі абоненти (99,8%) – населення; Інтернет-послуг – 875,0 тис.од, у тому числі у сільській місцевості – 8,7 тис.од.

 Глухова 706 26 98


17.11.2016

Прямі інвестиції в Харківську область у січні–вересні 2016 року

Детальніше

Сховати

     Обсяг унесених з початку інвестування прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу) в економіку області на 1 жовтня 2016 р. становив1649,4 млн.дол. США та в розрахунку на одну особу населення – 608,8 дол. З країн ЄС унесено 1477,9 млн.дол. інвестицій, з інших країн світу – 171,5 млн.дол.
     За січень–вересень 2016 р. в економіку області від іноземних інвесторів надійшло 145,3 млн.дол. США прямих інвестицій (акціонерного капіталу). Вибуло капіталу за цей період – 29,0 млн. дол.
      Інвестиції надійшли зі 67 країн світу. До десятки основних країн-інвесторів, на які припадає 95,7% загального обсягу прямих інвестицій, входять: Франція – 824,9 млн.дол., Кіпр – 308,1 млн.дол., Велика Британія – 261,5 млн.дол., Вірґінські Острови (Брит.) – 47,9 млн.дол., Російська Федерація – 28,7 млн.дол., Нідерланди –   28,1 млн.дол., Швейцарія – 24,8 млн.дол., Польща – 20,0 млн.дол., Панама – 17,1 млн.дол. та США – 16,9 млн.дол.
     На підприємствах промисловості області акумульовано 221,0 млн.дол. (13,4% загального обсягу) прямих інвестицій, у т.ч. у переробній промисловості –215,9 млн.дол.; в установах фінансової та страхової діяльності – 1108,0 млн.дол. (67,2%); в організаціях, що здійснюють операції з нерухомим майном – 126,9 млн.дол. (7,7%).
     Обсяг прямих інвестицій (акціонерного капіталу) з області в економіку країн світу на 1 жовтня 2016 р. становив 11547,4 тис.дол., у т.ч. у країни ЄС – 1833,5 тис.дол., в інші країни світу – 9713,9 тис.дол.

 

Глухова 706 26 98


17.11.2016

Про хід збиральних робіт у Харківській області на 1 листопада 2016 року

Детальніше

Сховати

     На ланах Харківщини завершується збирання врожаю.
     Станом на 1 листопада п.р. зернові та зернобобові культури (включаючи кукурудзу) скошені та обмолочені на площі 876,3 тис.га, що на 16,8% менше, ніж у попередньому році. Із зібраної площі одержано 3,8 млн.т зерна в початково-оприбуткованій вазі (на 9% менше), при середній урожайності 43,6 ц з 1 га (на 3,4 ц з 1 га більше).
     На початок листопада п.р. гречки намолочено 21,9 тис.т, що на 17,9% більше, ніж у попередньому році; кукурудзи на зерно отримано 996,3 тис.т (на 27,8% менше), проса – 22,6 тис.т (на 26,3% менше).
     У секторі аграрних підприємств найвищої урожайності зернових та зернобобових культур досягнуто в Чугуївському (55,7 ц з 1 га), Золочівському (51,8 ц з 1 га) та Барвінківському (50,1 ц з 1 га) районах.
     Обсяг насіння соняшнику збільшився на 10,3% і становив 1,3 млн.т (у початково оприбуткованій вазі).
     Цукрових буряків (фабричних) одержано 867,6 тис.т, що у два рази більше, ніж на відповідну дату торік.
     У всіх категоріях господарств овочів відкритого ґрунту одержано 620,3 тис.т, що на 0,9% більше, ніж у попередньому році, сої – 88,1 тис.т (на 43,1% більше); плодів та ягід зібрано 73,8 тис.т (на 2,3% менше).
     На 1 листопада 2016 року сільськогосподарськими підприємствами (крім малих) було проведено підготовку ґрунту під посів озимих культур на площі 386,5 тис.га, що на 4,1% менше, ніж у попередньому році.
 
 
Глухова 706 26 98


17.11.2016

Народжуваність та смертність населення у Харківській області у січні–вересні 2016 року

Детальніше

Сховати

     У січні–вересні 2016 року в Харківській області народилось 17918 немовлят, що на 808 немовлят або на 4,3% менше, ніж у січні–вересні 2015 року. Коефіцієнт народжуваності складав 8,8 народжених на 1000 наявного населення проти 9,2 у січні–вересні 2015 року.
     Інтенсивність народжень коливалась від 7,3‰ у Печенізькому районі до 11,9‰ у Близнюківському районі.
     Рівень народжуваності в сільській місцевості був дещо вищий, ніж у міських поселеннях – 9,2 народжених на 1000 наявного населення проти 8,7.
     У січні–вересні 2016 року в Харківській області було зареєстровано 31596 померлих, що на 528 осіб або на 1,6% менше, ніж у січні–вересні 2015 року.
     Смертність населення мала значну диференціацію та, при середньому показнику по області 15,5 особи на 1000 наявного населення, коливалась від 13,3 особи на 1000 наявного населення на території м. Харкова до 26,3 – у Коломацькому районі.
     У сільській місцевості загальний коефіцієнт смертності вищій, ніж у міських поселеннях (відповідно – 18,8 та 14,7 особи на 1000 наявного населення), що насамперед обумовлено більшою часткою осіб старшого віку у складі сільського населення.

 

Глухова 706 26 98


17.11.2016

Чисельність населення Харківської області на на 1 жовтня  2016 року

Детальніше

Сховати

     На 1 жовтня 2016 року у Харківській області, за оцінкою, проживало 2706316 осіб. Упродовж січня–вересня 2016 року чисельність населення зменшилась на 12300 осіб, що в розрахунку на 1000 наявного населення складало 6,0 осіб.
     Зменшення чисельності населення області відбулось виключно за рахунок природного скорочення (13678 осіб, або 6,7 особи на 1000 наявного населення), водночас зафіксовано міграційний приріст (1378 осіб, або 0,7 особи на 1000 наявного населення).
     Порівняно з січнем–вереснем 2015 року, обсяг природного скорочення збільшився на 280 осіб, або з 6,6 до 6,7 особи на 1000 наявного населення.
 
 
Глухова 706 26 98

 

17.11.2016

Зовнішня торгівля товарами підприємств та організацій Харківської області за січень–вересень 2016 року

Детальніше

Сховати

     За січень–вересень 2016 р. експорт товарів становив 733,0 млн.дол. США, імпорт – 1038,0 млн.дол.2 Порівняно із січнем–вереснем 2015 р. експорт скоротився на 23,6%, імпорт збільшився на 12,7%. Від’ємне сальдо становило 305,0 млн.дол. (у січні–вересні 2015 р. воно було позитивним і складало 38,0 млн.дол.).     Зовнішньоторговельні операції проводились із партнерами із 138 країн світу.
     Серед країн–партнерів найбільше експортувалися товари до Російської Федерації – 28,7%, Єгипту – 5,7%, Японії – 5%.
     Експорт товарів до країн Європейського Союзу становив 148,2 млн.дол., або 20,2% від загального обсягу експорту та збільшився порівняно із 9 місяцями 2015 р. на 4,3%.
     Основу товарної структури експорту складали машини, обладнання та механізми; електротехнічне обладнання – 24,6%, готові харчові продукти – 21,6%, продукти рослинного походження – 14,5%, жири та олії тваринного або рослинного походження – 6,3%, полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них – 4,3%.
     Найбільші імпортні поставки товарів надходили з Російської Федерації – 19,7%, Китаю – 17,5%, Німеччини – 6%, Білорусі – 5,5%, США – 4,5%.
     Імпорт товарів із країн Європейського Союзу становив 299,6 млн.дол., або 28,9% від загального обсягута збільшився проти 9 місяців 2015 р. на 23%.
     Основними товарами, що імпортувалися були машини, обладнання та механізми; електротехнічне обладнання – 17,5%, полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них – 15,5%, готові харчові продукти – 12,6%, продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості – 10,6%, мінеральні продукти – 9,5%, недорогоцінні метали та вироби з них – 7,3%.
 
 
Глухова 706 26 98


16.11.2016

Зовнішня торгівля послугами підприємств та організацій Харківської області за січень-вересень 2016 року

Детальніше

Сховати

     Підприємства та організації Харківської області у січні–вересні 2016 року здійснювали зовнішньоторговельні операції послугами з партнерами зі 150 країн світу. Загальна сума послуг, наданих нерезидентам (експорт), за попередніми даними,становила 195,9 млн.дол. США. Обсяг послуг, одержаних від нерезидентів (імпорт), дорівнював 42,9 млн.дол. США. Проти аналогічного періоду попереднього року обсяг експорту послуг збільшився на 3,2%, імпорту скоротився на 33%. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі послугами становило 152,9 млн.дол. США (за 9 місяців 2015 року воно складало 125,8 млн.дол. США).
     Основними партнерами в експорті послуг були: США (питома вага у загальному обсязі – 23,8%), Ізраїль (16,7%), Російська Федерація (7,3%), Швеція (5,2%) та Велика Британія (4,8%).
     Головними партнерами в імпорті послуг були: Швейцарія (27,3%), Велика Британія (15,2%), Російська Федерація (7,5%), Туреччина (6,6%), Кіпр (5,6%) Франція (4,7%) та Польща (3,7%).
     Обсяг експорту послуг, наданих країнам ЄС, збільшився на 6,9% проти аналогічного періоду попереднього року і дорівнював 46,3 млн.дол. Його питома вага у загальному обсязі експорту послуг області складала 23,6%.
     Частка країн ЄС у загальному обсязі імпорту послуг складала 45,8%. Обсяги їх послуг дорівнювали 19,7 млн.дол., що менше січня-вересня2015 року у 2 раза.
     У структурі експорту найбільші обсяги припадали на послуги у сфері телекомунікації, комп’ютерні та інформаційні послуги – 60,2%, послуги пов’язані з подорожами – 16,7%, ділові послуги – 12,7%, транспортні послуги – 4,1%, послуги з ремонту та технічного обслуговування, що не віднесені до інших категорій – 3,8%.
     Основу структури імпорту послуг складали: ділові послуги – 39,2%, послуги, пов’язані з фінансовою діяльністю – 23,5%, транспортні послуги – 11,7%, послуги у сфері телекомунікації, комп’ютерні та інформаційні послуги – 9,3%, послуги пов’язані з подорожами – 6,2%, роялті та інші послуги, пов’язані з використанням інтелектуальної власності – 5,1%.

 

Глухова 706 26 98


15.11.2016

Про роботу міського електричного транспорту у січні–вересні 2016 року

Детальніше

Сховати

     Міський електричний транспорт займає провідне місце в транспортному комплексі Харківської області. У січні–вересні 2016 р. метрополітеном, трамваями і тролейбусами було перевезено 373,3 млн. пасажирів, що склало 89,4% від загальної кількості пасажирів, перевезених в обласному центрі. Щоденно міським електричним транспортом перевозиться майже півтора мільйона пасажирів.
     Харківський метрополітен займає друге місце в Україні за протяжністю ліній і кількістю перевезених пасажирів. У січні–вересні 2016 р. метрополітеном перевезено 167,8 млн. пасажирів (40,2% від загальних перевезень пасажирів усіма видами транспорту в обласному центрі).
     Значним попитом у мешканців та гостей міста користуються перевезення наземним електричним транспортом (трамваями та тролейбусами). Питома вага їх становить 55% від загального обсягу перевезень міським електричним транспортом. Щоденно наземним електричним транспортом користуються близько 1 млн. пасажирів, з них більше половини – безплатно.
     Загальний обсяг перевезень трамваями у січні–вересні 2016 р. склав 86,4 млн. пасажирів, або 93,2% від обсягів січня–вересня 2015 р. Тролейбусами –    119,0 млн. пасажирів, у порівнянні з відповідним періодом минулого року обсяги пасажирських перевезень збільшились на 2,4%.

 

Глухова 706 26 98


15.11.2016

Виробництво продукції тваринництва та чисельність худоби та птиці в господарствах Харківської області станом на 1 листопада 2016 року

Детальніше

Сховати

     За розрахунковими даними станом на 1 листопада 2016 р. у всіх категоріях господарств області чисельність поголів’я великої рогатої худоби склала 205,5  тис.голів (у т.ч. корів – 91,5 тис. голів),  свиней –  271,8 тис. голів,  овець та кіз – 78,7  тис. голів, птиці – 7,8 млн. голів. У порівнянні з відповідною датою минулого року чисельність  великої рогатої худоби  зросла на 0,3 тис. голів (на 0,1%). Стадо корів скоротилось на 0,4 тис. голів (на 0,4%), овець та кіз – на 4,6 тис. голів (на 5,5%), птиці – на  759,3 тис. голів (на 8,9%), свиней  – на 38 тис. голів (на 12,3%).
     За січень–жовтень 2016  року у всіх категоріях господарств області було вироблено м’яса (у живій вазі) 105,1 тис.т, молока – 453,9 тис.т, яєць – 443,5 млн.шт., вовни – 52 т. Порівняно з відповідним періодом 2015 р. виробництво молока збільшилося на 3,3 тис.т (на 0,7%), м’яса (у живій вазі) – на 13,2 тис.т (на 14,4%); вовни зменшилося на 9 тонн (на 14,8%), яєць – на 182 млн.шт. (на 29,1%).
 
 
Глухова 706 26 98


14.11.2016

 До Дня працівників сільського господарства

Детальніше

Сховати

     У листопаді завершуються польові роботи аграріїв і наближається професійне свято – День працівників сільського господарства, який відзначається щорічно у третю неділю листопада.
     Із загальної земельної площі Харківської області (3141,8 тис.га) 2411,5 тис.га, або 76,8%, займають сільськогосподарські угіддя, у тому числі рілля – 1933,2 тис.га. Основними користувачами сільськогосподарських угідь є сільськогосподарські підприємства, у користуванні яких перебуває 1014,1 тис.га.
     За обсягом валової продукції сільського господарства Харківська область займає одне з провідних місць серед регіонів України (6 місце у січні–вересні 2016 р.).
     У січні–вересні 2016 р. індекс сільськогосподарського виробництва порівняно з відповідним періодом 2015 р. склав 89,7%. На 1 жовтня зібрано 2987,9 тис.т. зернових та зернобобових культур, у тому числі 2117,7 тис.т пшениці озимої та ярої, 516,5 тис.т ячміня озимого і ярого, 176,8 тис.т кукурудзи, 104,2 тис.т зернобобових культур, а також 21,5 тис.т проса, 19,5 тис.т гречки, 18,4 тис.т вівса, 12,1 тис.т жита озимого. Разом з тим, було вироблено 1077,6 тис.т картоплі, 628,4 тис.т соняшнику, 540,2 тис.т овочей відкритого ґрунту, 263,0 тис.т цукрових буряків фабричних, 699,3 тис.ц плодоягідних культур, 365,6 тис.ц сої, 109,4 тис.ц ріпаку озимого та ярого.
     За січень–жовтень 2016 р. вироблено 453,9 тис.т молока, 443,5 млн.шт яєць. За розрахунками, на 1 листопада 2016 р. у господарствах області налічувалося 205,5 тис. голів великої рогатої худоби, 91,5 тис. голів корів, 271,8 тис. голів свиней, 78,7 тис. голів овець та кіз, 7,8 млн. голів птиці всіх видів.
     За січень–жовтень 2016 р. на забій реалізовано 55,3 тис.т худоби та птиці, у тому числі 8,5 тис.т великої рогатої худоби, 21,8 тис.т свиней, 24,9 тис.т птиці, з неї 24,2 тис.т бройлерів.
     Середньооблікова кількість штатних працівників галузі за січень–вересень становила 25375 осіб, що на 2,4% більше відповідного періоду попереднього року. Середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника – 3485 грн, що на 15,3% більше, ніж у січні–вересні 2015 р.
     Вітаємо усіх працівників сільського господарства з професійним святом. Нехай нива рясно колоситься, здоров’я міцніє, а трудові успіхи примножуються!


14.11.2016

Індекс споживчих цін

Детальніше

Сховати

Індекс споживчих цін по Харківській області у жовтні 2016 року становив 103,8% (по Україні102,8%).

Індекси споживчих цін по області

(до попереднього місяця; відсотків)

 

Жовтень

 

2016 р.

2015 р.

Індекс споживчих цін

103,8

98,1

Продукти харчування та безалкогольні напої

102,4

100,3

  Хліб та хлібопродукти

101,4

99,9

    інші круп’яні вироби

98,9

100,7

  М’ясо та м’ясопродукти

100,6

99,2

  Риба та продукти з риби

99,4

95,9

     Молоко

105,5

103,0

     Сир і м’який сир (творог)

103,2

101,4

     Яйця

146,6

107,0

     Масло вершкове

104,2

101,6

     Олія соняшникова

100,9

97,1

  Фрукти

97,6

99,6

  Овочі

107,4

104,0

     Цукор

103,9

109,4

Алкогольні напої, тютюнові вироби

101,6

100,5

Одяг і взуття

108,4

104,6

  Одяг

107,4

106,4

  Взуття

110,3

101,9

Житло, вода, електроенергія, газ та інші види палива

109,0

86,8

Предмети домашнього вжитку, побутова техніка та поточне утримання житла

100,0

100,9

Охорона здоров’я

101,3

103,1

Транспорт

100,1

98,7

  паливо та мастила

100,7

98,1

Зв’язок

100,0

101,3

Відпочинок і культура

100,0

101,0

Освіта

100,0

100,6

Ресторани та готелі

104,8

100,5

Різні товари та послуги

101,5

99,8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     На споживчому ринку області у жовтні зросли ціни на продукти харчування та безалкогольні напої. Найбільше подорожчали яйця, свіжі огірки і помідори. З овочевої групи також значно подорожчали капуста білокачанна, кабачки, баклажани, перець солодкий, картопля, часник та буряк. Підвищилися ціни на рис, сіль, хліб, цукор, м’ясо птиці, масло, сало, молоко та молочні продукти. Водночас знизилися ціни на свинину, фрукти (найбільше – лимони), продукти переробки зернових, рибу та продукти з риби.
     Зросли ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби, що, більшою мірою, пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів, а саме сигарет з фільтром медіум класу. Одяг і взуття подорожчали за рахунок сезонного підвищення цін. Зростання цін на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива відбулося, головним чином, за рахунок підвищення тарифів на опалення.
     У сфері охорони здоров’я зростання цін відбулося внаслідок подорожчання амбулаторних послуг, фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання. Ціни на транспорт зросли, насамперед, через подорожчання палива та мастил. Разом з тим відбулося здешевлення перевезень залізничним пасажирським транспортом. У сфері відпочинку і культури спостерігалося зменшення у ціні канцелярських товарів, туристичних послуг, аудіотехніки, фотоапаратури та обладнання для обробки інформації.
     Подорожчання у сфері ресторанів і готелів пов’язане зі зростанням цін на харчування поза домом та відпочинок у пансіонатах. Різні товари та послуги зросли у ціні внаслідок подорожчання парасольок, товарів для особистого догляду та ювелірних виробів з золота.
 
 
Глухова 706 26 98


10.11.2016

17 листопада – Міжнародний день студента

Детальніше

Сховати

      Щороку 17 листопада студенти у всьому світі святкують Міжнародний день студента.
     Студенти – це одна з найпрогресивніших верств суспільства в усі часи. Їх сміливість і відвага до постійного втілення новаторських ідей, тяга до справжніх ідеалів свободи не раз ставала взірцем до загального наслідування, надихаючи інших і виступаючи прикладом для майбутніх поколінь.
     На початок 2015/16 навчального року в області налічувалось 69 вищих навчальних закладів (далі – ВНЗ) I–IV рівнів акредитації а саме: 23 університети (у тому числі 1 педагогічний – Харківський національний університет імені Г.С. Сковороди), 16 коледжів, 9 академій, 8 технікумів, 7 інститутів та 6 училищ. Кількість ВНЗ ІІІ–IV рівнів акредитації перевищувала кількість ВНЗ І–ІІ рівнів акредитації і складала 37 і 32 навчальні заклади відповідно.
     У ВНЗ І–ІІ рівнів акредитації на початок 2015/16 навчального року навчалося 19414 осіб (13,0% – за заочною формою навчання), у ВНЗ ІІІ–IV рівнів акредитації – 162259 осіб (35,2% – за заочною формою навчання).  Жінки становили 49,0% від усіх студентів. Із загальної кількості студентів області 66010 студентів одержували стипендії.
     У 2015 р. на початковий цикл навчання було прийнято 31829 студентів, з яких кожний другий – для навчання за рахунок державного бюджету, на завершальний цикл навчання – 24872 студентів. Окрім того, було випущено 45568 фахівців, а саме: 17226 спеціалістів, 10617 магістрів, 10092 бакалаврів та 7633 молодших спеціалістів. Направлення на роботу отримали 12707 випускників, або 27,9% від загальної кількості випускників.
     На початок 2015/16 навчального року в області навчалось 18546 іноземних студентів, прийнято на початковий цикл навчання – 1185 студентів, випущено після завершення повного циклу навчання – 3174 фахівців.
     На початок 2015/16 навчального року найпопулярнішими серед студентів ВНЗ І–ІІ рівнів акредитації були такі напрями підготовки, як: інженерія, транспорт, охорона здоров’я, соціальні науки, бізнес і право, гуманітарні науки та мистецтво, будівництво та архітектура. В той час як серед студентів ВНЗ ІІІ–IV рівнів акредитації найбільшим попитом користувалися такі напрями підготовки, як: соціальні науки, бізнес і право, інженерія, охорона здоров’я, гуманітарні науки та мистецтво, освіта.
     Працівники Головного управління статистики у Харківській області з теплотою вітають усіх студентів, хто приїхав навчатися і здобувати професію до Харкова. Бажаємо вам досягти поставлених цілей, здобути бажану професію, а згодом – і роботу, реалізувати здобутті знання і навички і, разом з тим, весело проводити вільний від навчання час. Нехай процес навчання приносить вам задоволення, кожна сесія символізуватиме перехід до нової сходинки в науково-освітній діяльності, а дипломна робота стане взірцем для наступних поколінь.
 
Глухова 706 26 98

 

09.11.2016

16 листопада – День працівників радіо, телебачення та зв’язку

Детальніше

Сховати

     Щорічно 16 листопада в Україні святкується професійне свято – День працівників радіо, телебачення та зв’язку. Саме цього дня у 1924 р. в Харкові вийшла в ефір перша передача українського радіо.
     Щоденно працівники радіо, телебачення та зв’язку докладають багато зусиль для забезпечення об’єктивного інформування наших громадян про суспільно-політичні, економічні та культурні події для побудови в Україні інформаційного суспільства.
     Оператори та провайдери Харківщини забезпечують своїх споживачів якісними телекомунікаційними та програмними послугами. Так, у І півріччі 2016 р. реалізовано послуг мобільного зв’язку на суму більш ніж 1 млрд.грн; послуг фіксованого телефонного зв’язку – на суму 206,1 млн.грн; інтернет-послуг – на 163,8 млн.грн; послуг з трансляції, ретрансляції теле- та радіопрограм, технічного обслуговування й експлуатації обладнання в мережах мовлення, радіозв’язку – на 31,7 млн.грн, у тому числі від кабельного телебачення – на 7,2 млн.грн.
     На 1 липня 2016 р. в області налічувалося 4,2 млн. абонентів мобільного зв’язку; 848,0 тис. абонентів Інтернет; 643,8 тис. абонентів фіксованого телефонного зв’язку (79,7% з яких – домашні); 33,1 тис. абонентів кабельного телебачення.
     За І півріччя 2016 р. було здійснено 18,5 млн. телефонних розмов, у тому числі 1,1 млн. міжнародних.
     Середньооблікова кількість штатних працівників у галузі інформації та телекомунікацій області за січень–вересень 2016 р. складала 7,4 тис. осіб із середньомісячною заробітною платою у розмірі 11,6 тис.грн, що на 49,4% більше, ніж за січень–вересень 2016 р.
     За даними вибіркового опитування домогосподарств у 2015 р. доступ до послуг Інтернету вдома мають 52,5% опитаних домогосподарств області. Послуги Всесвітнього павутиння використовуються з метою спілкування чи хобі, скачування фільмів, зображень, музики; перегляд телебачення чи відео тощо, а також пошуку інформації, навчання, замовлення товарів та послуг, банківського обслуговування тощо.
     Працівники державної статистики Харківщини вітають усіх працівників радіо, телебачення та звязку України з професійним святом. Звязок єднає нас усіх, адже ваша праця відкриває широкі можливості для спілкування, надає змогу вчасно отримувати необхідну інформацію, йти в ногу з часом та бути ближчим один до одного, незважаючи на відстані. Бажаємо професійних успіхів, креативних ідей, творчих злетів і наснаги!
 
Глухова 706 26 98


04.11.2016

Про обсяги реалізованої промислової продукції у січні–вересні 2016 року

Детальніше

Сховати

     У січні–вересні 2016 р. підприємствами області реалізовано промислової продукції на 89,3 млрд.грн. У загальнодержавному обсязі реалізованої продукції частка Харківської області складає 7,3%. За цим показником область посідає 5 місце після Дніпропетровської, Донецької, Запорізької областей та м. Києва.
     Із загального обсягу реалізації 53,7% припадає на продукцію переробної промисловості, 27,6% – добувної промисловості і розроблення кар’єрів, 17,4% – підприємств з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря та  1,3% – підприємств з водопостачання, каналізації, поводження з відходами.
     У структурі реалізації продукції переробної промисловості переважає продукція провідних для області видів економічної діяльності: виробництво харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів та машинобудування (крім ремонту і монтажу машин і устатковання), питома вага яких складає відповідно 34,3% (або 16,5 млрд.грн) та 19,7% (9,5 млрд.грн).
     До десяти найкрупніших за обсягами реалізованої промислової продукції підприємств області входять: Філія Газопромислове управління "Шебелинкагазвидобування" ПАТ "Укргазвидобування", АК "Харківобленерго",    ПрАТ "Філіп Морріс Україна", ТОВ "Харківгаз збут", Шебелинське відділення з переробки газового конденсату і нафти управління ДК "Укргазвидобування", структурний підрозділ ТОВ "Еско-північ" у с. Ординка, КП "Харківські теплові мережі", Зміївська теплова електрична станція ПАТ "Центренерго", ПАТ "Харківська ТЕЦ-5", Харківське відділення ПАТ "Сан Інбев Україна", на які припадає 47,4% обсягу реалізації.
 
 
Глухова 706 26 98


03.11.2016

Стан виплати заробітної плати на підприємствах, в організаціях та установах Харківської області на 1 жовтня 2016 року

Детальніше

Сховати

     Одним із показників соціально-економічного становища області та країни в цілому є своєчасність виплат заробітної плати працівникам.
     За результатами щомісячного державного статистичного спостереження "Стан виплати заробітної плати", на 1 жовтня 2016 року сума заборгованості із виплати заробітної плати, що мала місце на окремих підприємствах, установах та в організаціях Харківської області, дорівнювала 199,2 млн.грн і упродовж вересня зросла на 3,6% (або на 7 млн.грн).
     Обсяг боргу працівникам області на початок жовтня п.р. складав 7,1% від фонду оплати праці, нарахованого за вересень 2016 р. Найвищим він був у працівників, зайнятих на підприємствах з переробної промисловості (29,6% від фонду оплати праці), професійній, науковій та технічній діяльності (15,8%).
     Основна частина невиплаченої заробітної плати серед видів економічної діяльності припадала на підприємства промисловості (166,7 млн.грн або 83,7% від загального показника), а серед міст та районів області – належала працівникам м. Харкова (91,5% або 182,2 млн.грн). Серед районів м. Харкова найвища сума невиплаченої заробітної плати спостерігалася на підприємствах Київського району (122,2 млн.грн, або 61,3%), серед міст та районів області – у працівників м. Ізюма (6,2 млн.грн, або 36,5%від загального показника по містах обласного значення та районах області).
     На початок жовтня 2016 року заборгованість із виплати заробітної плати була відсутня у працівників Барвінківського, Близнюківського, Богодухівського, Борівського, Великобурлуцького, Вовчанського, Дворічанського, Дергачівського, Зачепилівського, Ізюмського, Кегичівського, Коломацького, Красноградського, Куп’янського, Лозівського, Нововодолазького, Первомайського, Печенізького та Сахновщинського районів (тобто у 19 із 27 районів області).
     Із загальної суми заборгованості економічно активним підприємствам належало 20,9% боргу, суб’єктам господарювання, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника, або визнання його банкрутом – 78,2%, економічно неактивним підприємствам, тобто призупинившим виробничо-господарську діяльність у 2015 і попередніх
роках – 0,9%.
      Чисельність працівників економічно активних підприємств, які своєчасно не отримали заробітну плату, зменшилась упродовж вересня на 0,2% і на початок жовтня становила 5988 осіб. Сума боргу в середньому на одного працівника дорівнювала 6955 грн, що у 1,5 раза більше середньомісячної заробітної плати по області за вересень 2016 року.
      Сума невиплаченої заробітної плати працівникам підприємств-банкрутів складала 155,7 млн.грн. Більша частина з неї належить працівникам, які зайняті у промисловості (91,9%), а серед міст та районів області – на підприємствах міст Харкова (92,7%) та Ізюма (3,9%).
      Порівняно з попереднім місяцем сума невиплаченої заробітної плати на економічно неактивних підприємствах не змінилась. Більша частина цієї заборгованості, як і у попередньому періоді, належала працівникам, які раніше працювали у промисловості(87,9%).
 
Глухова 706 26 98

 

 02.11.2016

Про оплату населенням житлово-комунальних послуг у Харківській області у вересні 2016 року

Детальніше

Сховати

     У січні–вересні 2016 р. населенням області сплачено за житлово-комунальні послуги 4064,4млн.грн (96,6% нарахованих за цей період сум).
     Заборгованість населення на кінець вересня 2016 р. становила: за централізоване опалення та гаряче водопостачання – 860,5 млн.грн, за газопостачання – 796,1 млн.грн, за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій – 195,0 млн.грн, за централізоване водопостачання та водовідведення – 189,5 млн.грн, за вивезення побутових відходів – 57,1 млн.грн.
     Крім того, упродовж вересня 2016 р. населенням сплачено за електроенергію 109,0 млн.грн, що становило 93,6% нарахованих за цей період сум (у серпні – відповідно 103,3 млн.грн та 89,0%). Заборгованість населення з оплати електроенергії на кінець вересня 2016 р. становила 284,5 млн.грн.
     Середні нарахування за житлово-комунальні послуги на одного власника особового рахунку у вересні 2016 р. (із урахуванням електроенергії (із розрахунку 150 кВт·год)), порівняно з відповідним періодом 2015 р. збільшились на 49,2% і становили 565,1 грн.
     На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 27.06.2003 № 976 "Про затвердження Порядку погашення реструктуризованої заборгованості та внесення поточних платежів за житлово-комунальні послуги" у січні–вересні 2016 р. з населенням було укладено 1347 договорів щодо погашення реструктуризованої заборгованості на загальну суму 6,1 млн.грн. Сума внесених платежів з урахуванням довгострокових договорів становила 2,8 млн.грн.
 
Глухова 706 26 98


 

Добре
Закрити
Натисніть, щоб прослухати текст! Powered By GSpeech