Натисніть, щоб прослухати текст! Powered By GSpeech
2015 рік
Контрастна версія
Звичайна версія

 

25.12.2015

podii 201512 2     Працівниками Головного управління статистики у Харківській області проведено тематичний урок з учнями школи м. Харкова для презентації книги "Статистика для дітей".
     24 грудня 2015 р. у Харківському технологічному ліцеї № 9 проведено тематичний урок учням 4 класу англомовного спрямування Приданниковою Ю.Є. та Авдєєвою Т.Е. з метою ознайомлення дітей з основами статистики та для презентації книги "Статистика для дітей" на англійській мові.
     У нашому житті статистика відіграє важливу роль як суспільна наука. Статистичний підхід до навколишнього світу – це здатність пізнати його, а статистичний стиль мислення сьогодні потрібен усім – не тільки вченому та економісту, а й кожній людині.
     Один з основоположників застосування статистичних методів В. А. Шухарт писав: "Протягом тривалого часу ефективність статистики буде залежати в меншій мірі від існування загону статистиків, що мають чудову підготовку, ніж від підготовки всього покоління, вихованого в дусі статистики…".
     В рамках реалізації заходів за проектом TWINNING "Сприяння процесам удосконалення Державної служби статистики України для покращення її потенціалу" та з метою популяризації статистичної діяльності Держстатом підготовлене спеціальне видання – "Статистика для дітей". Книга розрахована на дітей молодшого шкільного віку, які навчаються у 3–5 класах.
     Завдання цього видання – ознайомити учнів з основами знань про статистику,  провести з ними статистичну подорож та просто і зрозуміло розповісти що таке статистичні дані і для чого вони потрібні.
 

 

Добре
Закрити
Натисніть, щоб прослухати текст! Powered By GSpeech